NL | FR  

Graag wil ik me even voorstellen en vertellen hoe ik in contact kwam met de VZW NET&MEN Kanker.
Mijn naam is Martine Vervaeck en ik woon te Kortrijk.
Na een loopbaan in het onderwijs kon ik op 1 september 2015 met pensioen. Vreemd genoeg werd de vrijgekomen tijd al snel ingevuld. Met drie kinderen en zes kleinkinderen, een schoonzus waarmee ik kleine en grote uitstappen plan en een vriend die net als ik geniet van reizen en fietsen door ons mooie Vlaamse en ook wel eens Waalse landschap, kom ik al eens tijd tekort. Zo pas ik perfect in wat er over gepensioneerden verteld wordt.
Men zegt ook dat dit een zorgeloze tijd is. Toch is het niet voor iedereen zo.  Doorheen mijn leven heb ik al meermaals te maken gehad met kanker bij familie en vrienden. Van neuro endocriene  tumoren, NET kanker had ik echter nog nooit gehoord. Door mijn vriend die NET heeft, stapte ik mee de wereld binnen van medicatie, geneeskunde, studies en lotgenoten.
Mijn eerste contact met de VZW NET&MEN Kanker was een ontmoeting met de voorzitster Véronique en haar familie aan de haven in Blankenberge.  Dit was bij de afsluit van het motortreffen  ten voordele van de VZW op 1 mei 2015. Het was hartelijk, levendig en met veel animo.
Deze geanimeerde inzet blijft me opvallen. Samen aan het werk om NET&MENKanker meer herkenbaarheid te geven en fondsen te verwerven om de lotgenotengroep verder uit te bouwen.
Na het volgen van een vrijwilligerscursus bij Kom op tegen Kanker kreeg ik zelf de kriebel om actief te zijn in de VZW. En zo kreeg ik de fijne opdracht om mensen die contact nemen te verwelkomen en hen wegwijs te maken in het aanbod. Met plezier neem ik deze taak op mij en wens ik dit te doen in volle respect voor de persoon waarmee ik in contact kom.