NL | FR  

NET & MEN Infodag, zondag 29 november 2015, Zebrastraat te Gent

Programma en uitnodiging
Pdf Uitnodiging

Op onze Infodag kwamen onderstaande items aan bod.
U kunt de voordrachten bekijken door op onderstaande links te klikken.

Welke beeldvormingstechnieken en andere onderzoeken zijn er mogelijk voor mijn ziekte?
       Dr. Kathia De Man, dienst nucleaire geneeskunde

 
Pdf Beeldvorming_NET_Kathia De Man

Wat is het verschil tussen de vele scans die gedaan worden?
      Prof. Dr. Karen Geboes, dienst Maag- en Darmziekten
Pdf Beeldvorming NET_Welke scans en waarom_Karen Geboes

Wat en hoe met mijn levermeta’s? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat zijn de gevolgen?
      Prof. Dr. Karen Geboes, dienst Maag- en Darmziekten
Pdf NET_Welke behandelingen bij levermetastasen_Karen Geboes

      Dr. Aude Vanlander, dienst Algemene en Hepatobiliaire Heelkunde en Levertransplantatie
Pdf Chirurgische_mogelijkheden_Aude Vanlander

Sandostatine en Somatuline: indicatie en praktische aspecten.
      Dr. Marc De Man, dienst Maag- en Darmziekten
Pdf Gebruik somatostatine analogen bij NET_Marc De Man

      Mevr. Mieke Maesschalck, verpleegkundig consulent Digestieve Oncologie
Pdf Somatuline en Sandostatine_Praktische aspecten_Mieke Maesschalck

Ik heb een diagnose van NET. Kan ik een patiënt zijn met MEN1/2?
      Prof. Dr. Bruno Lapauw, dienst Endocrinologie
Pdf Wanneer NET aan MEN doet denken_Bruno Lapauw

Verslagje van onze secretaris Eddy Deneckere

4DE NET & MEN INFODAG – ZONDAG 29 NOVEMBER 2015 - ZEBRAstraat GENT.
test1

Naar aanleiding van de World NET Cancer Awareness Day die wereldwijd plaats vond op 10 november 2015, planden we met onze Zebra-familie onze jaarlijkse infodag op zondag 29 november. Dit voor de tweede maal in de prachtige locatie van de ZEBRAstraat te Gent.
Met 60 ingeschrevenen en 6 sprekers ‘wandelden we helemaal niet alleen’, maar wel vlot door het aangeboden programma en voelden ons zo nog meer verbonden met onze lotgenoten.

 

test2test3Na een warm onthaal met koffie en bijhorende koeken en de verwelkoming door onze vice-voorzitter Dirk nam een team van het UZ Gent onder leiding van Prof Karen Geboes ons mee naar de ingewikkelde wereld van de beeldvormingstechnieken.  Samen met Dr. Kathia De Man bracht ze ons een overzicht van de vele scans die gedaan worden bij NET & MEN patiënten.

Eens de vaststellingen gedaan zijn moet er ook behandeld worden.  Prof Geboes gaf ons een overzicht van de medicatie die daarvoor in aanmerking komt, terwijl Dr. Aude  Vanlander ons de mogelijkheden van de chirurgie toelichtte.
Sandostatine en Somatuline zijn twee spuiten die wij Zebra’s, heel goed kennen.  Maar wat zijn nu juist de gelijkenissen en de verschillen tussen de beide producten én hoe worden die best toegediend?  Op deze vragen gaven achtereenvolgens Dr. Marc De Man en Mevr. Mieke Maesschalk ons een antwoord.

 

test4En of je met een diagnose van NET, ook nog een patiënt van MEN 1, MEN 2 of zelfs MEN3/4 kunt zijn, daar wist prof Bruno Lapauw dan weer alles van.
Het werd dus een boeiende voormiddag, gebracht door een enthousiast team, waar op een heel begrijpelijke en in mensentaal verwoorde manier moeilijke materie voor ons ook toegankelijk werd.  De meer dan 90% dat het team van het UZ scoorde op de achteraf gehouden bevraging bij de aanwezigen bevestigt dit des te meer.


test5
van links naar rechts: Dr. Kathia De Man, Prof Dr. Bruno Lapauw, Dr.  Aude Vanlander, Prof Dr. Karen Geboes, Dr. Marc De Man en Mevr. Mieke Maesschalck.

 

test6test7Als dank voor de ziel en het vele werk dat zij in onze vereniging steekt werd onze voorzitter Véronique daarna verrast door Gerard Deweer die voor haar een origineel kunstwerk gemaakt had.


test8
Met een woord van dank én bijhorende attentie voor de sprekers werden we door de voorzitter dan met zijn allen uitgenodigd naar de pastalunch, waar we tussen de lekkere gerechten door, tijd hadden om met de andere aanwezigen een boompje op te zetten over koetjes, kalfjes én… zebra’s.


test9