NL | FR  

Beschrijving: ../../../../Desktop/IMG_7817.jpgFietsen en wandelen op 30 juni te Sint-Genesius-Rode.

Op zaterdag 30 juni bliezen we verzamelen in de Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode voor onze allereerste MOVE with the Zebra. 
Gezien de deelnemers uit alle windstreken kwamen boden we hen de mogelijkheid om er een dagje van te maken.


Beschrijving: ../../../../Desktop/IMG_7808.jpgBeschrijving: ../../../../Desktop/e0e3c9cb-9ca5-4a6c-aed0-3452d016c049.pngIn de voormiddag kregen we de kans om het digitaal patiëntendossier te verkennen via mijngezondheid.be en werd het belang van het delen van onze gezondheidsgegevens met onze zorgverleners nog maar eens onderstreept. 

Daarna kregen we rustig de tijd om in de prachtige omgeving van het gemeenschapscentrum onze picknick aan te spreken… tot de rust verstoord werd door een lichte knal gevolgd door een hevig gesis. De achterband van één van de fietsen die in de zon waren blijven staan had het begeven.
Beschrijving: ../../../../Desktop/IMG_7815.jpgGelukkig waren wij zo slim geweest om de lommer van enkele grote bomen op te zoeken voor ons middagmaal.
Beschrijving: ../../../../Desktop/IMG_7814.jpg Toppunt wilde dan nog dat het een elektrische fiets was maar dank zij de technische kennis van Marc was het euvel vlug verholpen.

Ondertussen waren de rest van de fietsers en de plaatselijke wandelaars ook aangekomen zodat we tijdig konden vertrekken. De fietsers voor een tocht van om en rond de 25 km in de toch serieus glooiende omgeving van Sint-Genesius-Rode. De wandelaars voor een 6 km lange wandeling in het nabijgelegen Zoniënwoud. Bedoeling was dat de wandelaars en de fietsers ongeveer terug op hetzelfde tijdstip aan de Boedaalhoeve zouden aankomen, maar omwilleBeschrijving: ../../../../Desktop/IMG_7818.jpg van de hoge temperaturen werd er voor de fietsers een tussenstop ingelast. 
In ieder geval hadden alle deelnemers hun fysieke en emotionele fitheid voldoende aangesterkt om er weer tegenaan te gaan.
Een activiteit die volgens de deelnemers zeker voor herhaling vatbaar is. Deze keer waren we met 25, volgende keer 50?
Met dank aan Marc voor het uitstippelen van de fietstocht en aan Michele en Patrick voor het uitzoeken van een geschikte wandeling en de praktische hulp bij de organisatie van deze sportieve dag.