NL | FR  

Over NET gesproken
Ter gelegenheid van NET Kanker dag slaagden we er in om een kleine duizend infosetjes te maken waarvan we er op 10 november 2016 in het UZ Gent 800 met het bijhorende ‘klappeke’ aan de voorbijgangers overhandigen. 

Dit mag gerust een ‘stunt’ genoemd worden die niet mogelijk was geweest zonder

- Chrisje die samen met het haar echtgenoot Wim zorgde dat de koffie en de noodzakelijke toebehoren ons geen cent kosten en die bovendien twee volle dagen kwam meedraaien om alles rond te krijgen.
- Dirk, onze vicevoorzitter, die ook de professionals die onze stand bezochten te woord stond en hen, indien nodig, subtiel confronteerde met vragen en verzuchtingen die ons via lotgenoten aan het oor waren gekomen.
- Ilse, onze creatieve duivel-doet-al, die ook nog haar mama mobiliseerde om met haar levenswijsheid menig bezoeker te onderhouden tijdens het koffiekletske.
- Isabel die, ondanks het grote leed dat haar recentelijk persoonlijk is overkomen, keer op keer de verhalen van de mensen beluisterde en hen de nodige moed insprak.
- Martine die als doel gesteld had zoveel mogelijk personeel van het UZ te” sensibiliseren waardoor er tegen het eind van de dag geen ‘witte schorten zonder zebralintje’ meer te zien waren.
- Véronique, onze voorzitter, die omwille van het recentelijk overlijden van haar mama niet ter plaatse was, maar die de actie kracht bijzette door er voor te zorgen dat wereldwijd alles op de voet kon gevolgd worden via de sociale media.
- Christine, Stan, Simonne en haar echtgenoot Lucien die op dinsdag 8 november er mee hielpen voor zorgen dat we aan de vooropgestelde 1000 infosetjes geraakten.
- Cathérine, die de idee lanceerde om iets te doen op NET Kanker Dag in het UZ Gent en samen met haar collega’s Pepijn en Vincent onze mensen kwam assisteren op de infostand getooid met het T-shirt dat hun bedrijf Ipsen sponsorde.
- Belinda, van de firma Novartis, die ons de juist van de pers gerolde patiëntenbrochure kwam brengen met daar bovenop ook nog 500 extra zebrapins.
- Prof Karen Geboes die onmiddellijk voor het idee gewonnen was, voor de nodige ondersteuning zorgde en die, nadat ze zelf een bezoek gebracht had, dokters en verpleegsters van haar dienst steevast richting onze infostand stuurde.
- Mieke, oncologisch verpleegster,  die samen met de dienst communicatie van het UZ Gent voor de nodige logistieke ondersteuning zorgde.
- mezelf, die deze groep mocht coachen, voor wie het een eer en een plezier was om met zo’n groep enthousiaste mensen te mogen samenwerken, en die nu al verlangend uitkijkt naar wat NET Kanker Dag 2017 ons zal brengen.

Eddy.