NL | FR  
Informatie betreffende de vernieuwde Sandostatine LAR (Long Acting Repeatable)

Dankzij de bereidwillige medewerking van de professoren Van Cutsem en De Roose van het UZ Leuven hebben wij het officiële bericht omtrent specificaties van de vernieuwde Sandostatine LAR.

Zoals al mondeling werd doorgegeven gaat het niet over een revolutionair nieuw product, maar over een vernieuwde versie, zeg maar verfijning van het bekende product.

Het te injecteren volume is verminderd van 2,5 ml naar 2,0 ml, de naald is iets dunner (van 19 gauge naar 20 gauge - hoe hoger de gauge waarde, hoe dunner de naald - maar het reële verschil is ongeveer 0,16 millimeter) en de te injecteren vloeistof is iets minder viskeus, wat zou moeten resulteren in minder kans op noduli (knobbeltjes).

Eenvoudiger gezegd: een beetje minder product, dat iets vloeibaarder is, kan met een iets dunnere naald ingespoten worden om hetzelfde resultaat te verkrijgen. Geen wondermiddel helaas, maar alle beetjes helpen en voor patiënten die last hebben van 'knobbeltjes' kan dit een verbetering zijn.

Wanneer het product overal in België te verkrijgen is, is nog niet helemaal duidelijk, maar het wordt nu officieel verdeeld.

De wijze van toedienen is van groot belang. De bijsluiter goed doornemen is dus de boodschap!

Daarom zullen we op 16 november, op onze infodag te Antwerpen, dit item mee op onze agenda plaatsen.